Читај ми!

АКС тражи референдум о нотарима

Адвокатска комора Србије најавила је да ће покренути поступак референдума и народне иницијативе у вези са Законом о јавном бележништву и сетом пратећих закона, због чијих су одредби адвокати пре два месеца обуставили рад.

Комора ће почети прикупљање 100.000 потписа за расписивање референдума и 30.000 за грађанску иницијативу за измене закона и предати ургенције Уставном суду које ће појединачно поднети сви адвокати, јавља Бета.

Према одлуци Управног одбора, Адвокатска комора Србије на тај начин жели од грађана Србије да добије мишљење о свим питањима која су разлог протеста адвоката.

АКС је саопштила да ће пред надлежним судом покренути судски поступак за поништај регистрације Друштва адвоката Србије основаног 17. новембра.

Адвокатска комора Србије ће у сарадњи са Адвокатском комором Војводине 25. новембра организовати округли сто у Сремским Карловцима посвећен актуелним проблемима адвокатуре и јавног бележништва.

Такође, 1. децембра у Београду биће организован округли сто о Нацрту закона о бесплатној правној помоћи.

Чланови Адвокатске коморе Србије штрајкују од 17. септембра захтевајући умањење паушалног пореза и измене више закона којима би се спречила даља "дискриминација адвоката у односу на јавне бележнике".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи