Читај ми!

Помоћ домаћинствима у Бајиној Башти

Председник Србије Томислав Николић је са супругом Драгицом обишао клизиштима оштећена домаћинства у општини Бајина Башта, чију је санацију помогла Фондација "Драгица Николић".

Томислав Николић је поручио да се приводи крају акција у којој је Фондација дала око четири милиона евра за санирање последица мајских поплава.

"Онако како је обећано – тако је и урађено. Фондација је дала око четири милиона евра, односно 480 милиона динара за отклањање последица поплава и пружање хуманитарне помоћи", објаснио је Николић новинарима у Бајиној Башти.

Председник Србије је пред домаћинством седмочлане породице Радоја Ненадовића у Гвоздац пољу, којем је клизиште у засеоку Бољевине код села Гвоздац уништило кућу и све помоћне објекте, рекао да се нада да је дошло време да се Фондација "Драгица Николић" врати својој основној намени – стварању услова за сигурније и безбедније рађање.

"Ако буде требало да наставимо да помажемо у Србији у ванредним околностима учинићемо увек све што можемо, јер имамо много добрих људи у свету који имају поверење у то да ће новац који уплате на рачун Фондације добити грађани Србије којима је то најпотребније", рекао је Николић.

Како је објаснио, куће за санацију у Бајиној Башти одређиване су у сарадњи са Општином и надлежним службама на основу критеријума угрожености домаћинства.

Драгица Николић, председница истоимене фондације, подсетила је да је средствима те фондације у општини Бајина Башта изграђено седам нових кућа, три зидане и четири монтажне, и да је за помоћ угроженима у тој општини за сада уложено око 18 милиона динара.

Према њеним речима, у целој Србији Фондација је саградила укупно 11 кућа – осам монтажних и три зидане, санирала десет, а обезбеђен је и материјал за адаптацију 180 домаћинстава.

Навела је да се Фондација сада враћа својој првобитној намени – изградњи породилишта, попут породилишта у Новом Пазару.

"Чека нас израдња породилишта у Новом Пазару, пре неки дан смо кренули са пројектом Параћина, у Кикинди смо урадили неонатологију, у Сомбору смо поделили апарате, у Крагујевац су стигли апарати, још чекамо топле столове, у Нишу се отвара кардиолошка амбуланта, где је наша фондација урадила операциону салу у вредности око 500.000 евра, у Суботици смо исто урадили неонатологију, то се ради, у Вршцу исто апарате...", рекла је Драгица Николић.

Председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић рекао је да се тренутно у тој општини гради 25 кућа, од укупно 35 колико је неопходно.

"Неколико домаћинстава је узело новац да сами изграде, а за остало се надам да ћемо наћи донаторе или ћемо то решити у сарадњи са Канцеларијом за обнову и изградњу", рекао је Филиповић.

Према његовим речима, у општини Бајина Башта због великог проблема с клизиштима треба да се санира укупно 155 објеката.

Председник Србије Томислав Николић и његова супруга Драгица обишли су породице Косић, Лазић, Стефановић и Ненадовић у селима Зарожје и Гвоздац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи