Читај ми!

Вулин: У 2015. више радних места

Министар за рад и социјална питања Александар Вулин очекује да ће стопа незапослености у Србији опасти и да неће бити већа од 19 одсто до краја ове године.

Стопа незапослености од 19 одсто је још увек веома висока, рекао је министар Александар Вулин.

"То ни изблиза не задовољава ни Министарство, ни мене, ни Владу Србије ни председника Владе, али на нама је да радимо стрпљиво и упорно да стопа незапослености опада", рекао је Вулин новинарима у Влади, подсећајући да је 2012. године незапосленост износила 26 одсто.

Како јавља Бета, представљајући резултате рада Министарства након шест месеци, Вулин је рекао да је до пада незапослености дошло због примене Закона о раду, пријављивања запослених који су претходно радили "на црно" и пооштрене инспекције.

Нада се да ће у 2015. години бити отворено више нових радних места.

Вулин је истакао да Министарство за рад обезбеђује остваривање права и пружање услуга за око 3.300.000 грађана, и додао да то Министарство све исплате врши редовно.

"Ни једно једино буџетско давање не касни ни један једини дан. Чак и дуг који смо имали према породиљама у току 2014. је исплаћен, и Министарство рада не дугује никоме ни динар", рекао је Вулин.

Истиче да је Влада Србије донела одлуку да се социјална давања неће смањити, и додао да ће она остати иста и након ребланса буџета.

Вулин је најавио да ће 15. децембра бити обележена 100. годишњица Колубарске битке у Првом светском рату.

Како је истакао, Министарство је такође иницирало доношење више међународних споразума о очувању војних и ратних меморијала, а тренутно преговара о склапању таквих уговора са владама Грчке и Чешке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи