Читај ми!

Нови Сад обележио славу

Поводом Ђурђица, славе Града Новог Сада, у Свечаној сали Градске куће у присуству бројних званица уприличено је сечење славског колача.

Осим протојереја Станимира Поповића из Епархије Бачке Српске православне цркве, сечењу колача учествовали су и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и нови кум славе Града председник Матице српске Драган Станић.

Милош Вучевић је том приликом рекао да попут многих европских градова и Нови Сад има свог заштитника (свети Георгије), преноси Танјуг.

"Честитам свим грађанима Новог Сада славу Ђурђиц, нашег заштитника светог Георгија, заштитника Града Новог Сада и свих Новосађана, без обзира на њихову верску опредељеност", рекао је Вучевић, истакавши да га посебно радује присуство представника свих највећих конфесија у Новом Саду, чиме се јасно шаље сигнал да ово није празник једне вере и религије него је заиста празник свих Новосађана.

Вучевић је нагласио да је изузетно почествован што је кум и домаћин овогодишње славе Града председник Матице српске Драган Станић, у години када се обележава 150 година од пресељења Матице српске из Пеште у Нови Сад и у години када је Матица српска добила Октобарску награду града Новог Сада.

"Та симболика и јединство даје нам снагу да истрајемо у решавању свакодневних, нимало једноставних задатака и у стварању услова за квалитетнији живот Новосађана", нагласио је Вучевић, додајући да је уверен да ће Нови Сад увек обележавати и чувати квалитетне вредности.

Председник Матице српске Драган Станић рекао је да је Матици српској част да буде кум Граду Новом Саду, јер је она повезана са Новим Садом још од када је формиран Летопис Матице српске 1824. године.

"Убеђен сам да оно што Матица српска може да понуди, а то је знање, постаје можда чињеница на којој ће се градити наше друштво у будућности", рекао је Станић.

По Станићевим речима, једино као друштво знања ми можемо да, суочавајући се са многим искушењима, решимо проблеме тако што ћемо живети у хармонији, љубави, слози и са свим оним позитивним вредностима ка којима, како је рекао, већина нас тежи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи