Читај ми!

Обележавање Дана сећања на жртве несрећа

Меморијалном манифестацијом испред Скупштине града Београда обележен је Светски дан сећања на жртве саобраћајних несрећа.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Крсто Липовац рекао је том приликом да Светски дан сећања на жртве саобраћајних несрећа има за циљ да охрабри све жртве саобраћајних несрећа да отворено и јавно истичу своје проблеме са којима се суочавају, и којима и становништво доприноси својим неразумевањем последица саобраћајних несрећа, преноси Танјуг.

"Влада је на последњој седници на дневни ред ставила Повељу о одговорностима и безбедном понашању у саобраћају, премијер Александар Вучић и сви министри су је потписали и тиме недвосмислено обећали да ће се залагати да буде што мање жртава у саобраћају", рекао је Липовац.

Липовац је подсетио да се живот после саобраћајних несрећа промени свима који су у њој учествовали, па и онима који су осуђени.

Градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић рекао је да унапређење превентивног система представља један од основних модела у борби за мање жртава на улицама.

"Безбедност саобраћаја зависи од нас самих", истакао је Рафаиловић.

Рафаиловић је у име Скупштине града Београда потписао Декларацију о безбедности саобраћаја која обезбеђује повећање учешћа Скупштине града у доприносу безбедности саобраћаја.

На манифестацији су представљени статистички подаци који говоре да је од јануара до септембра ове године било 288 саобраћајних несрећа са погинулима што је за око 20 одсто мање него у истом периоду прошле године.

У оквиру обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних несрећа на платоу испред Скупшитне града посетиоци су имали прилику да присуствују симулацији спасавања повређених у саобраћајној незгоди и да разговарају са представницима инситутуција и познатим личностима које су преживеле саобраћајне несреће, односно чији су пријатељи или чланови породице страдали.

Једна од њих, бивша кошаракашица Наташа Ковачевић још једном је поновила како је до несреће у којој је повеђена дошло и поручила свима да поштују саобраћајне прописе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи