Читај ми!

РТС прославио 56. рођендан

На данашњи дан пре 56 година почела је да ради Телевизија Београд. Најпре је то био трочасовни експериментални програм, да би од првог октобра те 1958. године постао редован гост у многим домовима. Данашњи рођендан РТС дочекује као најгледанија телевизија у Србији.

Од првог "добар дан" прве телевизије, преко пионирских корака у свим телевизијским сегментима до првих дигиталних и ха-де корака.

У тридесет година стажа Ненада Ристића стала је Београдска хроника, Трећи дневник, али и директорско место.

"Тада телевизија у Србији привидно није имала конкуренцију, али је главна конкуренција био Загреб, када вам се јаве Зелепугин у Загребу и Борис Дворник у Сплиту, ви морате да нешто дигнете, да то личи на нешто, и то је, чини ми се, била јача конкуренција него сада", прича Ристић.

И данас гледа Дневник, каже, као Оченаш, гледа и Јутарњи програм и београдски програм.

Педесетшестогодишњу историју чува програмски архив. Ако бисмо целокупни садржај архива емитовали 24 сата дневно, то би трајало више од 24 године.

Бојана Андрић из "Трезора" каже да се труде да "сачувају људе" и додаје да је огромна телевизијска архива и уникатна. "Наша документација је вредна не зна се колико, то је буквално национално благо", прича Бојана Андрић.

У нову годину постојања улазимо са новим визуелним идентитетом. Модеран, а инспирисан традицијом и културном баштином.

"Надам се да ће тај спој традиције, одакле узимамо све што треба, одакле беремо то цвеће и овог почетка 21. века донети добар резултат", каже Борис Миљковић, креативни директор РТС-а.

Идентитет се мења, поверење остаје – од 235 дана ове године, РТС је био најгледанији 190.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи