Читај ми!

РТС слави 56. рођендан

На данашњи дан пре 56 година почела је са радом Телевизија Београд. Најпре трочасовни експериментални програм који се емитовао са Београдског сајма, да би од првог октобра те 1958. године постао редован гост у многим домовима.

Од првог "добар дан" прве телевизије, преко пионирских корака у свим телевизијским сегментима, до првог места по поверењу гледалаца. РТС је прешао пут од дана кад су вести из света стизале авионом или возом до првих дигиталних и ха-де корака.

Педесетшестогодишњу историју чува програмски архив. Ако бисмо целокупни садржај архива емитовали 24 сата дневно, то би трајало више од 24 године.

"Ми се у 'Трезору' трудимо се да сачувамо људе. Наша документација је апсолутно вредна не зна се колико, то је буквално национално благо", каже Бојана Андрић, уредница "Трезора".

У нову годину постојања улазимо са новим визуелним идентитетом. Модеран, а инспирисан традицијом и културном баштином.

"Надам се да ће тај спој традиције, одакле узимамо све што треба, одакле беремо то цвеће и овог почетка 21. века донети добар резултат", каже Борис Миљковић, креативни директор РТС-а. 

Идентитет се мења, поверење остаје – од 234 дана ове године, РТС је био најгледанији 189.

Прослава годишњице почела је синоћ на платоу испред наше куће у Таковској 10 – уз Улични биоскоп. Из архиве Телевизије Србије, Редакција за историографију одабрала је да прикаже телевизијски филм "Видео јела – зелен бор".

РТС је испред студија на Сајму припремио Рођенданско поподне за пионире, ветеране и своје запослене.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи