Гашић: Решићемо потребе за становима

Министар одбране Братислав Гашић уручио је у Миријеву кључеве девет станова пензионисаним припадницима Војске Србије и поручио да ће у наредне две или две и по године бити измирене све потребе за становима у војсци.

Министар одбране је рекао да је на листи чекања тренутно 19.500 припадника војске, а да их је до пре неколико месеци било за хиљаду више. Он је објаснио да се тај број смањио јер су одобрена и новчана средства, односно кредити за куповину нових стамбених јединица.

"Очекујем да у наредне две до две и по године, ако оваквим темпом наставимо и ако буде спроведено све што смо успели да уведемо у протеклих 120 дана, немамо ниједног припадника војске, ни пензионера ни у редовном саставу, на чекању за стан", рекао је Гашић новинарима, преноси Танјуг.

Упитан да ли је преамбициозно да се у наредне две и по године додели 19,5 хиљада станова, Гашић је рекао да ће се списак који датира још из 90-тих година прошлог века ревидирати, јер су многи са списка већ решили стамбено питање, а на списку има и преминулих.

У процесу ревидирања списка Министарство одбране, како је истакао, неће никоме нанети штету.

Министар је истакао да има и оних који су противправно ушли у неке стамбене јединице и то питање се сада решава.

Уручујући кључеве пензионисаним припадницима војске Гашић је рекао да се у Србији све може само када се хоће и да данашњи догађај то доказује.

"Србија мисли и на људе који чекају 30 и више година на стан, а који су сва своја богатства и имовину и све оно што су стицали кроз радни век оставили на територији других држава", рекао је Гашић.

Говорећи о проблемима са којима се суочава на терену, Гашић је рекао да постоје зграде које немају употребну дозволу, али је напоменуо да Министарство одбране и Војска Србије свакако воде рачуна о онима који најдуже чекају на решавање стамбеног питања.

Пензионерка Станислава Зец, чији је супруг радио као заставник прве класе у Книну и која се у Србију доселила 1995. године, добила је данас кључеве од стана површине 45,5 квадрата и овом приликом је захвалила министру одбране и премијеру Александру Вучићу, који јој је пре годину и по дана обећао да ће управо у том року бити стамбено збринута.

На стан, у којем ће живети са ћерком, чекала је, како каже, 19 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи