Читај ми!

Четири медаље за српске програмере

Српски ученици освојили су две златне и две бронзане медаље на Балканској информатичкој олимпијади, одржаној у Анкари, од 10. до 17. августа. У укупном пласману Србија је заузела друго место.

На 22. Балканској информатичкој олимпијади такмичиле су се државе са Балкана у програмирању.

Такмичење је индивидуално, а сваку земљу представља највише четири такмичара, а на овогодишњем такмичењу учествовало је 46 такмичара из 12 земаља, преноси Танјуг.

Иван Стошић, ученик Гимназије "Светозар Марковић" у Нишу, освојио је златну медаљу и друго место у укупном пласману, Марко Станковић ученик Гимназије "Светозар Марковић" у Нишу, златну медаљу и четврто место у укупном пласману, док су по бронзану добили Андреј Ивашковић, ученик Математичке гимназије у Београду и Димитрије Ердељан, ученик Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду.

Млади програмери из Србије постигли су још један изванредан резултат на међународном такмичењу, а подсећања ради, пре само месец дана вратили су се са две сребрне и једном бронзаном медаљом са Међународне олимпијаде одржаној на Тајвану.

Лидери екипе били су Драган Урошевић са Математичког института САНУ и Душан Здравковић са Рачунарског факултета у Београду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи