СУБНОР: Народни новац није за неутемељене серије

Поводом почетка снимања филма Радоша Бајића "За краља и отаџбину" Савез Удружења бораца Народоослободилачког рата Србије саопштио је да се народним новцем не могу снимати историјски неутемељене серије и филмови чији је циљ стварање забуне и фалсификовање истине.

СУБНОР није против стваралачких и других слобода али сматра да је историја у свету и у Србији дала неопозиву оцену о Другом светском рату. Партизани су, раме уз раме са Црвеном армијом и другим савезничким снагама, извојевали победу којом се поноси ова наша часна планета, преноси Танјуг.

"У јавности се још једном јављају мануфактуриста Радош Бајић и Јавни сервис. Најављују заједничким снагама да су почели снимање филма и потом, после биоскопске пројекције, емитовање на екранима националног и засад, претпостављамо, централног медија у власништву државе или, што се каже, целокупног народа", саопштио је СУБНОР.

СУБНОР сматра да је РТС уз "помоћ народних пара и тадашњих политичких вољника, омогућио да фалсификује историју, и да нескривене колаборационисте убаци у антифашисте".

"Подвала Бајића није прошла и "Равна гора" је, без обзира на недоказиве тврдње о гледаности, српски тв аудиторијум, бомбардован свакодневном нападном рекламом, остао неубеђен у површну причу, оценио је СУБНОР.

"Судећи по ономе што се већ видело у "Равној гори", оправдано је веровати да је у питању још један наум да се Србија и српски народ прикажу као колаборационисти и на тај начин, у доба општег славља и признања за победу у Другом светском рату над фашистима и помагачима, унизе улога и допринос нашег слободарског народа који никад није био на кривој страни", тврди СУБНОР.

СУБНОР каже да, "Бајић и дружина могу да снимају у корист и "за краља", али нека то чине сопственим средствима и на тржишту се квалитетом и истином докажу и оправдају личне милионе које су, ако јесу, уложили" закључују у овом Удружењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи