Читај ми!

Војска спаја одсечена села

Министар одбране Братислав Гашић обишао је тешки механизовани мост, који су припадници Друге бригаде Војске Србије поставили преко Рибарске реке у селу Сушица код Крушевца.

Министар Гашић је рекао да није задовољан радом локалне самоуправе јер војска мора да преузме одговорност и већи део посла и указао да је до сада постављено 34 моста, широм Србије, које су бујице однеле током поплава у мају.

Министар одбране је нагласио да локална самоуправе не схвата да мора да се ради 24 сата, како би Србија могла да се врати на пут на коме треба да буде.

"И овај мост овде показује незаинтересованост локалне самоуправе, којој је пречи годишњи одмор него заједно са својим народом да ради. Да војска није преузела иницијативу, вероватно би мештани морали и данас да иду заобилазним путем, много километара да пређу и не би могли да обрађују своје парцеле", навео је Гашић.

Министар одбране је истакао да су припадници Војске Србије посвећени својој земљи и свом народу, што доказује и њихово присуство на лицу места.

"Војска Србије је максимално ангажована на коповима Колубаре, где су наше понтонске јединице већ скоро други месец", навео је Гашић и додао да је у току санирање терена како би се кренуло са коповима угља јер ће у противном бити великих проблема у зимској, грејној сезони.

Пуковник Синиша Кресовић рекао је да ће мост преко Рибарске реке у селу Сушица код Крушевца, о коме ће се до постављања трајног моста старати војска, омогућити да све што је потребно мештанима села Сушица може да пређе преко њега.

Носивост моста је до 40 тона, а дуг је 20 метара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи