Читај ми!

Живот у касарни и током зиме?

Три месеца после поплава, у касарни "Бора Маринковић" у Обреновцу смештено је око 450 Обреновчана, међу којима је око 80 деце. Углавном је реч о људима који су пре поплава живели као подстанари или у нехигијенским насељима.

У прихватном центру углавном бораве жене и деца. Мушкарци, кажу, углавном негде надниче како би зарадили неки динар код оних који обнављају куће после мајских полава.

"Ја сам била подстанар, плаћала сам кирију. И на крају не знам где сам, и да ли сам на улици и хоћу ли добити нешто?", пита се старија мештанка.

У касарни има осамдесетак деце, од којих су најмлађа рођена баш у току поплава.

"Имам петоро деце. Најмлађи се родио у току полава. И никакву помоћ нисам ни добила. Сада ће ми двоје деце кренути у школу. Ја не знам одакле ћу их послати у школу", каже млада мајка која је као и већина људи из касарне пре поплава живела као подстанар.

Ипак, Обреновчани смештени у касарни имају понеку примедбу. Најчешће на храну.

"Млека овде нема. Ја купујем деци сваки дан по четири литра млека, а ове конзерве ми не једемо", каже један од Обреновчана.

Његов суграђанин је сличног мишљења.

"Храна ко храна, добија се пасуљ у конзерви, паштете, сардине. Пишу новине, колико сам ја читао, како овде добијамо кувано, а од тога овде нема ништа", тврди један од младића.

Судбина ових људи за сада је неизвесна јер немају где да се врате. Како сада ствари стоје, они ће у касарни провести и зиму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи