Читај ми!

Гужава на рачунарском смеру у гимназијама

Државна секретарка Министарства просвете Снежана Марковић каже да је у седам гимназија у Србији, у које се од септембра уводи одељење за ученике обдарене за рачунарство, влада велико интересовање. У Новом Саду пријавило се четири пута више ученика.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, државна Марковићева је рекла да места за овај смер нису попуњена само у Лозници.

Објаснила је да је увођење овог смера нека врста компромисног решење после одлуке надлежних да се укине огледни информатички смер.

"Уз дозволу приватне Рачунарске гимназије из Београда, њихов акредитовани наставни план и програм је уведен у седам гимназија у Србији", казала је Марковић.

Показало се, објашњава, да огледни информатички смер у гимназијама након вредновања није испунио циљеве који су прописани.

Марковићева је додала да је наставни план и програм новог смера, који се уводи од септембра, ауторско дело Рачунарске гимназије, као и да то што претходни оглед није успео не значи да се неће развијати нови огледни програм и покушати са њим.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи