Читај ми!

Професорка запретила директору школе у Краљеву

Радојка Микшин, професорка информатике у Шумарској школи у Краљеву већ пети дан штрајкује у школском кабинету одбијајући да прими решење о престанку радног односа. На наставничкој седници рекла је директору да "у наредних 48 сати неће бити ту".

Микшин (55) је на састанку Наставничког већа Шумарске школе пред 80 запослених у тој школи запретила речима "или ти, или ја директоре", али је запретила и самоубиством, наводи се у пријави краљевачком МУП-у.

На питање колега да ли је то претња, рекла је да ће се све видети у року од 48 сати и да она жива одатле неће изаћи, а да директор Зоран Николић неће остати ни 48 сати.

Професор Петар Јекнић, који је вечерас са још око 15 колега који су присуствовали догађају дао изјаву инспектору, каже да је Микшин уперила прст у Николића и рекла: "Нећеш бити ту за 48 сати".

О овом случају обавештен је и јавни тужилац.

Професорка Микшин се још у петак увече закључала, непосредно пошто је административна радница школе покушала да јој уручи решење о отказу. У образложењу решења пише да професорка Микшин нема неопходне квалификације за посао који обавља.

"Лаж је да нисам квалификована. Положила сам државни испит, на мој рад с децом не постоји ниједна примедба, у мом досијеу нема ниједне дисциплинске казне. Овде је у питању самовоља директора школе Николића и његових послушника", тврди Радојка Микшин.

О овом случају одлучивао је и Апелациони суд у Крагујевцу, који је одбио жалбу професорке Микшин.

Према речима начелника Одељења просвете Рашког округа Жарка Милосављевића, од доласка министра просвете у краљевачку Шумарску школу бар засад нема ништа.

"Министар не долази, све је то манипулација Радојке Микшин и њених саветодаваца да би се одржала пажња медија. У њеном случају нема ништа спорно, Апелациони суд је пресудио да она нема неопходне квалификације, а потом је почетком ове године одбио њену жалбу. Директор је поступио по судској одлуци", каже Милосављевић.

Министар просвете Срђан Вербић је, поводом вишедневног протеста професорке информатике рекао да Министарство, осим саветодавне и правне помоћи, не може да предложи решење и указао на обавезу локалне заједнице да води рачуна о својим школама и о запосленима.

Професоркин адвокат Душан Гашић каже да је Микшин кажњена "срамном" одлуком Касационог суда, који је цео случај вратио на поновно разматрање, само зато јер је она добила диплому мастера на Електротехничком факултету за две, уместо за четири године.

Микшин је тражила да јој школа написмено достави да ће обуставити решење о престанку радног односа, док се цео случај не испита.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи