Читај ми!

Забран као забрањена зона

У три обреновачка насеља, Браћа Југовићи, Шљивице и Забран, стање је далеко од редовног. У двориштима и кућама и даље има подземних вода и фекалија.

Некада омиљено излетиште, Забран, данас изгледа као забрањена зона. Подземне воде и фекалије препрека су на путу повратка људи.

Гордана Аврамовић каже да се вода повукла тек пре неколико дана.

„Вода нам је била и у поткровљу. Нас сада највише муче ове фекалије које су око куће", жали се Гордана.

Бранко Аврамовић истиче да им никаква комисија за процену штете још није долазила.

„Само је војска овуда пролазила и нико више. Ово је заборављено место", каже Бранко.

Шеснаест дана без својих газда, хране и воде преживела је Тина, пас породице Аврамовић.

„Шеснаест дана нико није знао за њега и преживео је. И сад је он на поткровљу. Како је преживео не знам. И после сам долазио сваки трећи дан и хранио га", прича Бранко.

У Забрану има техничке воде. Струје нема. Локалне власти, кажу, имају план за то место, али и за Шљивице и Браће Југовића.

„Ми смо направили план од 11 тачака који дефинише и одношење кабастог матаријала и излазак Комисија за евидентирање штете, црпење фекалија, одношење фекалија, ремедијацију тла и све активности које су везане за замену струјомера у свакој кући", тврди председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Ради се и на оспособљавану десет потопљених бунара. План је да се поправи један дневно. То је услов да цело место добије воду за пиће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи