Читај ми!

Параћин чека на помоћ државе

Општина Параћин полако се опоравља од поплава. Водовод, канализација и комуналне службе раде нормално. Ускоро креће санација јавних установа, пре свега средње Технолошке школе, а затим кућа. Посла је много, али и дилема да ли ће се до јесени грађани вратити у око 1.200 поплављених домова.

Хиљаде тона отпада, поплављених ствари, шута и обијеног малтера изнето је до сада из Параћина. Чини се као да том послу нема краја. Поплављене куће се споро суше, а то је најважнији услов да се крене у озбиљну реконструкцију.

"Суши се полако, али тешко, шта да радимо, морамо да чекамо. Надамо се бар од државе да нешто помогне, ако је могуће, не знам ни ја...", рекао је Слободан Јевросић из насеља Данково.

"Не знам шта ћемо даље, чекамо та средства ако буду, па да нешто радимо. Ми што можемо сами то и радимо", каже Вучета Драмићанин из насеља Врапчане.

Док чекају државну помоћ, у Општини Параћин спремају своје планове за санацију штете.

"Сада само треба да та помоћ коначно крене, да се види на који начин ће се она спроводити да би се Општина придружила тој државној помоћи, и да онда у пакету држава, Општина, донатори и грађани, колико је то могуће, санирају куће пре јесени", рекао је председник Општине Саша Пауновић.

Помоћ и даље стиже, а немачка организација "Хелп" купила је машине и алат за 12 поплављених параћинских предузетника. Вредност донације је око 60.000 евра. Офсет машина и графички нож стигли су у двориште Радомира Динића.

"Шта могу да кажем - да сам пресрећан, да је ово један нови живот. Ово није само донација у машини, ово је донација у нови живот за мене и моју породицу", каже Динић.

Почело је и чишћење корита Црнице, реке која је у црно завила Параћинце. У кругу некадашње "Штофаре" корито је било потпуно урасло у коров и дрвеће. То је сигурно допринело да око 20.000 људи у том граду буде погођено поплавама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи