Прва свечаност у Обреновцу

Паралелно с обновом кућа, у Обреновцу морају да се обнове школе и вртићи. Да би се штета санирала, неопходно је два милиона евра.

После поплаве, одржана је прва свечаност у Обреновцу, 150 матураната добило је дипломе Пољопривредно-хемијске школе.

Многи матуранти, којима је ово било незаборавно искуство, надају се да ће обнова школе брзо ићи.

Настава се држи у две зграде. У новој је вода била висока око метар.

"Нова зграда, фискултурна сала са опремом, лабораторија, клуб ученика, пекара све је уништено. Потребно је 14 до 15 милиона динара да се среди", каже директор Драгослав Златановић.

С гимназијом ће посао ићи теже, јер је и раније била оштећена, па ће ђаци од септембра можда ићи у ОШ "Јефимија", јер тамо има места.

У поплавама су страдале четири основне, четири средње школе и пет вртића. Под водом је било око 15.000 метара квадратних.

"Неких 140.000 евра до 480.000 евра, колико је потребно зе Основну школу 'Јован Јовановић Змај', јесте распон средстава који је неопходан. Сви документи су предати канцеларији", рекао је Мирослав Чучковић, председник Општине Обреновац.

Према његовим речима, ове недеље почиње обнова вртића "Цицибан" и трудиће се да се до 1. септембра заврше подови, зидови и намештај за школу. 

До тада, око хиљаду ђака о трошку Општине отићи ће седам дана на одмор на Тару, Букуљу, Гоч или Рудник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи