Читај ми!

Инспекција: Без пропуста у поступцима директора

Професорка информатике у краљевачкој Шумарској школи Радојка Микшин, већ трећи дан штрајкује глађу у свом школском кабинету због решења о отказу који је добила пресудом Апелационог Суда у Крагујевцу. Просветна инспекција утврдила да није било пропуста у поступцима директора школе.

Радојка Микшин води спор против државе, али од Министарства просвете тражи да јој гарантују да ће суд поништити пресуду по којој је школа морала да јој да решење о престанку радног односа, рекао је за РТС начелник школске Управе Жарко Милосављевић.

Милосављевић је суботу са Републичким просветним инспектором покушао да пронађе решење спора. Сву документацију на увид доставили су и Министратсву просвете и начелнику Републичке просветне инспекције Велимиру Тмушићу који је у писаној изјави РТС-у рекао да је Републичка просветна инспекција, у суботу, 21. јуна 2014. године извршила је надзор у Шумарској школи у Краљеву.

"Републичка просветна инспекција утврдила је, између осталог, да је радноправни статус Радојке Микшин, у време вршења инспекцијског надзора пресуђена ствар правоснажном пресудом Апелационог суда у Крагујевцу, а када је реч о предузетим радњама и донетим актима директора Школе у вези са овим судским спором, просветни инспектор није утврдио пропусте у његовом поступању", пише у саопштењу.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић позвао је Радојку Микшин на разговор у Министарство просвете, науке и технолошког развоја, али се она није појавила, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи