Читај ми!

Николић одликовао амбасадора Кине

Председник Републике Србије Томислав Николић одликовао је Орденом српске заставе другог степена амбасадора Народне Републике Кине у Србији Џанг Вансјуа за заслуге у развијању сарадње између Републике Србије и НР Кине.

Председник Србије уручиће Орден амбасадору Вансјуу на церемонији сутра у згради Генералног секретаријата председника Републике, преноси Танјуг.

Амбасадор Џанг Вансју је на дужност амбасадора НР Кине у Републици Србији ступио 2011. године и током свог службовања у нашој земљи, што је допринело јачању односа две земље.

Током мандата амбасадора Кине реализована је званична посета председника Николића НР Кини августа прошле године, а премијери две земље сусрели су се у два наврата и размењене су посете делегације парламената.

Такође, одобрен је повољни кинески зајам за прву фазу пројекта ТЕ Костолац, а договорени су и заједнички пројекти две деонице ауто-пута на Коридору 11, друге фазе ТЕ Костолац, уз договоре о модернизацији српских железница.

Ојачана је сарадња у просвети, култури и спорту, а настављено је и упућивање кинеских донација Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи