Читај ми!

Наставак замене војне имовине за станове

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да ће бити настављена замена непотребне војне имовине за станове намењенe бившим и садашњим припадницима војске и тог Министарства.

Гашић је рекао новинарима на полигону "Међа" да "Војска Србије не одустаје од 'мастер плана' замене војних објеката који јој нису потребни уз адекватну надокнаду", преноси Танјуг.

"Почећемо да сређујемо град по град, јер има градова где на папиру војска треба да добије станове којих још увек нема и које дуго чега за оне објекте које је већ дала" рекао је Гашић.

"Мастер планом" су обухваћени војни објекти и земљишта који нису потребни за функционисање оружаних снага по разним градовима а који се, размењују за станове или продају.

Један од примера за размену непотребне војне имовине је и Пирот, где је крајем маја комисија Министарства одбране и Војске Србије предала Клуб Војске Србије општини Пирот, по уговорима закљученим између Републичке дирекције за имовину Србије и општине Пирот.

Скупштина општине Пирот прихватила је пренос права јавне својине Републике Србије, корисника Министарства одбране у јавну својину општине Пирот - Клуб Војске Србије, уз накнаду од 843.853,50 евра, у динарској противвредности.

Истом одлуком се обавезала да пренесе право јавне својине општине Пирот у јавну својину Републике Србије - 11 станова који се налазе у Пироту, чију је тржишну вредност утврдила Пореска управа Министарства финансија у износу од 274.710,68 евра.

Разлику тржишне вредности између предметних непокретности у износу од 569.142,82 евра, у динарској противвредности, општина Пирот ће уплатити у 60 једнаких месечних рата по 9.485,72 евра, у динарској противвредности.

Гашић очекују победу на "плесу тенкова" у Русији

Четири тенковске посаде Војске Србије учествоваће, почетком августа на тенковском бијатлону у Русији, а министар одбране Братислав Гашић, који је данас присуствовао припремама, очекује победу.

На том бијатлону, популрно названом "плес тенкова" који ће бити одржан од 4. до 8. августра на полигону "Алабино" у московској области, најављено је до сада учешће тенковских посада из седам држава.

Гашић је, изразивши задовљство успешно обављеним припремама наших тенковских јединца истакао да Војска Србије има пријатеље и на истоку и на западу и да са свима сарађује.

Он је нагласио да припадници Војске Србије у тој сарадњи стичу драгоцена искуства и да показују, свуда у међународној сарадњи - у мисијама УН и ЕУ и "висок степен одговорности, обучености и знања".

Припремама тенковских јединица на полигону "Међа" присуствовао је и начелник Генералштаба војске Србије генерал Љубиша Диковић који се уверио у спремност наших тенкиста.

После полигона "Међа", Гашић је обишао и реновирану касарну "Стеван Синђелић" у Нишу, чији део ће служити и за смештај дела капацитета руско српског хуманитарног центра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи