Читај ми!

Смене у полицији, акценат на узроцима проблема

Директорка Београдског центра за безбедносну политику Соња Стојановић оценила је, поводом смена у полицији, да је јавност у Србији неоправдано заокупљена персоналним питањима у полицији, уместо да се фокус стави на отклањање узрока проблема.

"Неопходно је да знамо шта је корак који ће уследити сутра, осим тога што знамо ко је смењен и како ће се полциија реформисати, не само на персоналном нивоу, већ које ће се системске реформе предузети како се не би више понављале овакве ствари", рекла је Стојановићева за Танјуг.

Истиче да у рад МУП-а треба да се на непосреднији начин укључе и контролори, и да можда и анкетни одбор парламента испита ситуацију у том систему како би се из више углова констатовали проблеми и извукле поуке.

Стојановићева, чија је организација протеклих месеци спроводила пројекат "Цивилно друштво у борби против корупције у полицији", истакла је да су сами полицајци када су били анкетирани оценили да су за стање у МУП-у одговорни садашњи и бивши руководиоци.

Томе доприноси и чињеница да је успостављен лош систем управљања који су, додаје, злоупотребљавали политичари од времена Слободана Милошевића надаље.

"Анкетирани полицајци су, такође, говорили да везе са криминалом постоје од најнижих до највиших нивоа полиције. Ако полицајци сами о томе причају, очигледно је да та веза заиста постоји и да је непходно мењати, не само организацију, већ и систем вредности", закључила је Стојановићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи