Читај ми!

Линта: Решити проблеме избеглих

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта рекао је да очекује да влада Хрватске 19 година после завршетка рата покаже вољу да се пронађу решења проблема избеглих.

Линта је, гостујући на РТС-у рекао да је најбољи начин за то успостављање сталног дијалога између Србије и Хрватске.

Како је рекао, тема би требало да буде спровођење Бечког споразума о сукцесији. Предложо је и да се оснује међудржавна комисија за спровођење Бечког споразума која би имала задатак да припреми решење проблема.

Истакао је да у Хрватској није било политичке воље да се проблеми избеглих реше. Навео је да је Комисија за ратне злочине у пракси имала строже стандарде за Србе него за Хрвате.

Рекао је и да је од 2001. године, по потерницама загребачког Интерпола ухапшено 136 Срба, и истакао да је циљ тих потерница застрашивање Срба.

Линта је навео и да Комисија за нестала лица није урадила свој посао. Како је навео, Хрватска је обећала да ће доставити нацрт споразума о социјалном осигурању, али још увек није то учинила.

Линта је, поводом Светског дана избеглица, упутио писмо премијеру Хрватске Зорану Милановићу у којем се тражи решавање 15 проблема избеглих, као и Срба повратника у Хрватску.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи