Читај ми!

Америчка помоћ избеглицама у Војводини

Амбасада САД у Србији обележила је Светски дан избеглица уручивши помоћ породицама избеглих и расељених у Војводини, саопштила је америчка амбасада у Београду.

На свечаности, под покровитељством Покрајинске владе Војводине, званичници америчке амбасаде уручили су уговоре о помоћи за шест породица избеглих и расељених у Војводини, преноси Танјуг.

Делегација је затим посетила једну корисницу помоћи у њеном дому и сазнала како она користи помоћ.

Те активности су део пројекта америчке Владе "Помоћ расељеним и избеглим да се интегришу у Србији", наведено је у саопштењу.

Пројекат интеграције је намењен појединачним корисницима код којих ће помоћ за доходовне активности направити разлику између живота у сиромаштву и успешне интеграције.

Пројекат помаже лицима која су можда већ добила помоћ за стамбено збрињавање или другу врсту помоћи, али којима је још увек потребан подстрек да би се потпуно успешно уклопили у заједнице у којима живе.

Такође, пројекат интеграције пружа и бесплатну правну помоћ избеглицама и расељеним лицима који треба да реше имовинска права и права у вези са приватизацијом бивших државних предузећа на Косову, или треба да набаве лична и остала документа у вези са претходним запослењем на Косову.

Овај пројекат у износу од 600.000 долара финансира Биро за популацију, избеглице и миграције Стејт департмента, а имплементира га Католичка служба за помоћ - представништво у Београду, у партнерству са Балканским центром за миграције и Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, наведено је у саопштењу америчке амбасаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи