Читај ми!

Стојановић: Време је за реформе у МУП-у

Полиција је једини систем у држави у којем од 2000. године није било покушаја реформе, изјавио је председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Момир Стојановић. Дошао је час да држава одговори на настојања да се у том Министарству задржи затечено стање, рекао је Стојановић.

Сви напади на министра Стефановића, од тренутка његовог именовања, јесу покушај да се успори решавање стања у МУП-у, рекао је Стојановић Танјугу.

"Разне интересне групе, мислим на носиоце организованог криминала које су биле у вези са неким људима у МУП-у, осећају се угрожено и сада кроз дезинформације покушавају да спрече угрожавање привилегованог статуса који су протеклих година имали", изјавио је Стојановић.

Стојановић није могао да понуди одговор на питање зашто 14 година нико није желео да се упусти у корениту реформу МУП-а и разбијање веза са организованим криминалом, али је истакао да је неспорна жеља садашње владе да томе стане на пут.

"Верујем да ћемо извесни период бити сведоци жестоких напада и дезинформација када је у питању МУП, али верујем да ова влада има снаге да се са тим изазовом суочи", истакао је Стојановић.

Службе безбедности према његовим речима, јесу стабилнији и поузданији део система безбедности, а за разлику од њих, МУП је протеклих година био фактор нестабилности.

Стојановић је истакао да се у држави ствара конфузија и када бројне афере потресају МУП, поготово када информације из полиције цуре.

Момир Стојановић је подсетио да је додатни разлог за што хитнију и што опсежнију рефрму МУП-а предстојеће отварање преговора са ЕУ о поглављима 23 и 24 која се у великој мери дотичу функционисања безбедносног система и рада полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи