Читај ми!

Николић уручио помоћ шабачким селима

Председник Србије Томислав Николић са супругом Драгицом уручио је помоћ становницима шабачких села Миокус и Коцељева, која су страдала током поплава.

Николић је нагласио да је штета тих размера таква да је само помоћ међународних фондова може санирати, преноси Бета.

"Не можемо сами, наше очи су усмерене ка међународним фондовима и међународној донаторској конференцији", рекао је председник Србије.

Помоћ која је допремљена састоји се од гардеробе, хране и воде, аспиратора, инвалидских колица, ходалица за старе, веш машина и бицикала.

Помоћ је допремљена у три камиона и шест комбија, а донација је Савеза Срба Шведске и Фондације Драгице Николић.

Председник и његова супруга такође су обишли породице Исаковић и Враштановић у Миокусу.

У том селу у мају су поплављене 32 куће, а у 20 више не може да се живи. Село има укупно 80 домаћинстава.

Обилазећи Коцељеву Николић је рекао да ће најтеже бити грађанима да забораве поплаву, а да ће лако санирати штету.

Председник је нагласио да се очекује пуно од разговора 6. јула у Паризу када ће бити одлучено која средства ће Србија добити као помоћ, док ће 16. то бити формално потврђено.

Никлолић је са супругом и председником општине Верољубом Матићем обишао два домаћинства у Коцељеви која су међу првима страдала током поплавног таласа. Наглашава да ће и даље наставити да обилази и помаже поплављена домаћинства, како би људи знали да нису заборављени.

"Имали смо 210 поплављених и оштећених кућа, али од тога су 100 кућа оштетила клизишта изазвана бујицама. Клизишта су и даље активна и то је највећи проблем. Неке куће су већ пале", рекао је Матић и додао да Републичка комисија за процену штете од поплава још није посетила Коцељеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи