Читај ми!

Синдикати полиције: Нема удара на државу

Представници четри полицијска синдиката окупљена у "Социјално-полицијски фронт" одбацили су наводе да су покушали да изврше удар на државу. Истичу да и даље постоји воља да се проблеми реше дијалогом.

На конференцији за новинаре Глишо Видојевић, члан Синдиката српске полиције, истакао је да је српска полиција у служби народа и поретка и да "никоме не пада на памет да уруши државу" како су их оптужили, преноси Танјуг.

Видојевић је, као и остале колеге, критиковао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића и министра рада Александра Вулина, који су њихове ставове окарактерисали као озбиљну претњу држави и покушај стварања хаотичног стања.

Видојевић је истакао да су захтеви легитимни јер полиција не тражи "ништа више од оног што им законом припада" и упућени су кабинету министра, а не јавности, после чега је у медијима дошло до низа оптужби на рачун СФЛ-а.

Председник Независног синдиката полиције Веселин Николић и Видојевић су нагласили, у име СФЛ-а, да су спремни за састанак са Стефановићем и отпочињање социјалног дијалога како би се решила горућа питања.

Наведено је и да подржавау реформе у полицији, штедњу, обрачун с онима који не поштују закон, али да не могу никако да прихвате да су тиме што траже оно што им по закону припада проглашени за државне непријатеље.

На конференцији за новинаре, поручено је министру Вулину да се "брине о раду свог министарства, а не о МУП-у и полицији" јер се СФЛ залаже за решавање свих проблема у својој кући.

Представници СФЛ-а су изразили спремност и да иду на полиграф како би доказали да ништа од оног што су писали медији није тачно а најавили су и да ће, уколико се настави напад на њих затражити помоћ од страних амбасада и Савета Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи