Читај ми!

Помоћ Инвестиционе банке након поплава

Представници Европске инвестиционе банке спремни су да део средстава од зајмова за пројекте у Србији преусмере за опоравак поплављених подручја, истакнуто је након разговора ЕИБ-а са Министарком за државну управу и локалну самоуправу Кори Удовички.

Пројекти се могу усмерити на помоћ малим и средњим предузећима у поплављеним подручјима, као и самим локалним властима, и то из одобрених 150 милиона евра зајма за инфрастуктурне пројекте у Србији, саопштило је то Министарство, а преноси Танјуг.

Зајам за инфраструктурне пројекте за мала и средња предузећа је одобрен у јануару ове године и први је део кредитне линије од укупно 500 милиона евра намењених привредном опоравку и помоћи европским интеграцијама Србије.

Саговорници су се сложили да је често долазило до одлагања имплементације пројеката у протеклих неколико година, али исто тако да ће реформа администрације учинити да цео процес буде далеко бржи и ефикаснији.

Упитана за улогу у координацији Министарстава, Удовички је нагласила да је у фази припреме приоритетни план рада Владе, који ће садржати све планове из експозеа председника Владе са детаљним временским роковима и организационом структуром.

План је краткорочног типа и садржаће смернице и напомене где су могуће препреке, али захваљујући плану, јавност ће моћи да сагледа целокупан процес активности Владе РС у наредном периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи