Читај ми!

Летње "инвазије" студената на Златибор

Авала није једина планина на којој студенти могу да предахну од обавеза, још једно планинско одмаралише намењено студентима je "Ратко Митровић” на Златибору. Одмаралиште је реновирано пре две године, па све чешће служи и за организацију међународних научних скупова.

Студенти у своје одмаралиште на Златибору долазе током целе године - у петнаест смена по седам дана. Долазе по два основа, успешности и здравственог стања. Конкурс расписују ресорно министарство и Здравствено потпорно удружење. Академци плаћају учешће од 30 посто од стварне цене.

"Ово ми је други пут да сам у 'Ратку Митровићу' и супер ми је што су сви хотели смештени један близу другог, тако да можемо боље да осмислимо неке активности и да се виђамо", каже студент Факултета организационих наука Предраг Спасојевић.

И његова колегиница Марија Јанковић више пута је боравила на Златибору. "Била сам више пута овде, али у овом издању први пут. Уживам у шетњи и у овом предивном Златибору", каже Марија.

Осим студената, и професори су чести гости - одржавају семинаре и саветовања, а одмаралиште пружа услуге и трећим лицима када за то има услова.

Управник радне јединице "Ратко Митровић" Јосип Ристановић објашњава чиме све располаже тај комплекс.

"Располажемо са скупом вила са укупно 150 соба и 350 лежајева, располажемо са отвореним спортским теренима за мале спортове - кошарку, одбојку, фудбал, тенис", рекао је Ристановић и додао да су у одмаралишту, ипак пре навикли на студенте него на професоре.

Током летњег и зимског распуста пријави се знатно више студената него што има места. Тада коначну листу одређује просек оцена, који често није испод девет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи