Читај ми!

Симпозијум организационих наука на Златибору

Како повезати знање и привреду - теорију и праксу, теме су о којима су разговарали студенти, професори и привредници окупљени на Међународном симпозијуму организационих наука на Златибору. Скуп је, по четрнести пут, организовао Факултет организационих наука Универзитета у Београду, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Оваква размена теорије и праксе организује се већ 25 година, а овога јуна окупила је око 300 учесника - домаћих и страних научника, студената и представника из области привреде.

Професор на Универитету у Марибору Драго Вук каже да је на скупу склопљен уговор између ФОВ-а и ФОН-а за сарадњу на педагошком и научном нивоу а договорена је размена студената.

Студенти представљају своје прве научне радове и истовремено, заједно са професорима, стварају пословне мреже.

"Сјајна прилика за студенте да покушају да прикажу како би изгледала примена неког решења у пракси кроз студију случаја", истиче студент 3. године ФОН-а Предраг Спасојевић.

Нови пословни модели и одржива конкурентност актуелна су тема и за науку и за привреду.

"Ово је веома интересантна интердисципинарна конференција и драго ми је што сам ту. Њен основни циљ је проналажење нових пословних модела и дефинисање проблема како би се на што лакши начин изашло из кризе", каже предавач на универзитетима у Аустрији и Швајцарској професор Лоренцо Маса.

Циљ конференције је да се покаже како у датим околностима наћи најбоља решења, истиче декан Факултета организационих наука у Београду Милан Мартић.

"Овде није циљ да се износе проблеми и да се кука шта нам рецимо држава није обезбедила него да се покаже како да се налазе у датим околностима најбоља решења и најбољи модели", поручује Мартић.

ФОН је основан пре 45 година на захтев великог броја предузећа и данас ради према програмима угледних светских факултета из области пословања и информационих система. Пошто се ближи упис нове генерације бруцоша, факултет је за матуранте из подручја која су пострадала у мајским полавама обезбедио бесплатну припремну наставу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи