Читај ми!

Покренута процедура за проверу доктората Јовaновића

Поводом забрињавајућих навода у јавности којима се доводи у питање веродостојност докторских титула ректора Универзитета "Мегатренд" Миће Јовановића, Министарство просвете, науке и технолошког развоја предузело је кораке како би се установило чињенично стање, саопштено је из тог министарства.

Министар Срђан Вербић покренуо је међународну процедуру за проверу постојања спорног доктората у бази ЕНИЦ мреже, односно Европске мреже националних информационих центара за академско признавање и мобилност, преноси Танјуг.

По окончању процедуре, јавност ће бити обавештена о резултатима провере, наводи се у саопштењу.

У међувремену је портпарол Директората Европске Комисије за образовање и културу Денис Абот рекао за Танјуг да у ЕУ не постоје јединствени механизми контроле квалитета академских титула, већ је то препуштено универзитетима и земљама чланицама.  

"Не постоји централна контрола, већ само препоруке ЕК у оквиру Болоњског процеса", рекао је Абот.

Од сваке чланице ЕУ се очекује да успостави надзорно тело, али првенствену контролну функцију имају сами универзитети, каже Абот и додаје да је у случају сумње на плагијат то посао и за истражне органе.

Поред националних органа која издају дисертације и контролишу квалитет, У ЕУ постоји и Европска асоцијација агенција за контролу квалитета у високом образовању, чији су критеријуми за учлањење веома строги. Србија је чланица ове организације.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи