Помоћ Јапана у знак захвалности Србији

Србија је навикла на помоћ јапанске државе, али помоћ после поплава које су погодиле нашу земљу прикупља се спонтано, као знак захвалности грађанима Србије за помоћ прикупљану током цунамија.

У Јапану се интензивно прикупља помоћ за поплављене у Србији.

Једине три српске заставе које су Јапанци успели да пронађу у својој земљи исцртали су их и исписали порукама народу Србије и послали у Београд, сећајући се како су то грађани Србије урадили пре три године, када је Јапан задесила катастрофа.

Јуићиро Омори, аташе за културу Јапанске амбасаде у Београду каже да је један чувени мајстор написао калиграфски знак, који носи поруку добрих односа између наше две земље.

Јапанци су за поплаве чули најпре на друштвеним мрежама, а онда и у медијима. Помогле су и амбасаде у Београду и Токију, студенти јапанског језика са Филолошког факултета у Београду и Друштво српско јапанског пријатељства из Шапца.

"Нажалост, можда још већина Јапанаца не зна где се тачно налази Србија на мапи света. Али однедавно многи Јапанци знају за Србију као земљу у којој су се родили Пикси и Новак Ђоковић. Наравно, ми Јапанци знамо колико је Србија помагала Јапану пре три године", навео је Омори.

Омори каже да преко Фејсбука грађани Јапана шаљу поруку да не заборављају подршку коју су грађани Србије пружили после цунамија Јапану. "Под тим мотом многе јапанске компаније, продавнице, кафићи, навијачи фудбалских клубова, али и велики број грађана желе да узврате подршку Србији", навео је Омори.

Према његовим речима, Влада Јапана је 17. маја послала неопходну опрему за помоћ против поплаве.

"Из тога се може видети колико су Србија и Јапан блиске, иако су географски удаљене", истакао је Омори.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи