Читај ми!

Операција у Цириху нада за малог Александра

За шестогодишњег Александра Јовановића, одлазак на операцију у Швајцарску значи живот. Фонд за здравствено осигурање тражи додатну документацију како би променио своју одлуку и дечак отпутовао у Цирих. Директор Фонда Момчило Бабић упутио је молбу Комисији да позитивно одговори на захтев породице Јовановић.

Александар од рођења има јак деформитет кичме и грудног коша. Све више живи клечећи, не може да хода без помоћи, теже седи.

"Уколико се не уради операција у неком најкраћем року, биће животно угрожен. Кичма угрожава рад срца и плућа, тако да мора хитно да се оперише", каже Александрова мајка Сања.

За то имају сагласност Института Бањица. Међутим, Фонд је два пута одбио да плати операцију у иностранству, сматрајући да му она не би помогла.

Од лекара из Цириха, међутим, стижу охрабрујуће вести. Потврђено је да операцијом може да се помогне малом Александру и да се тако побољша његов квалитет живота.

У међувремену, директор РФЗО Момчило Бабић упутио је молбу медицинском конзилијуму Другостепене републичке стручне комисије да одобри дечаково лечење у иностранству.

У саопштењу Фонда наводи се да је здравствено стање Александра Јовановића тешко и ризично, а да Србија није технолошки опремљена за такав захват.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи