Читај ми!

Помоћ МОР-а око социјалних питања

Министар Александар Вулин састао се у Женеви са генералним директором Међународне организације рада Гајом Рајдером. Рајдер подржао напоре Владе Србије на постизању компромиса око Нацрта новог Закона о раду и обећао помоћ експерата у реализацији пројекта израде социјалних карата.

Генерални директор МОР-а је и истакао спремност те организације да Србији, после недавних катастрофалних поплава, пружи неопходну помоћ у реализацији стратегије за опоравак, преноси Танјуг.

У разговору са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином у Женеви, Рајдер је обећао и помоћ експерата у реализацији пројекта израде социјалних карата.

Рајдер је истакао да ће МОР и даље у потпуности поштовати Резолуцију СБ УН 1244, на шта се министар Вулин захвалио Рајдеру на принципијелним ставу МОР-а у вези са питањем КиМ.

Вулин је учествовао је у раду 103. заседања МОР-а у Женеви и у току радне посете српски министар рада састао се и са новоизабраним регионалним директором за Европу и централну Азију Међународне организације рада Хајнцом Келером.

Министар Вулин је саговорнике упознао са процесом консултација социјалних партнера који раде на тексту Нацрта новог Закона о раду, наведено је у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи