Читај ми!

Косјерић, одсечени путеви а малина стиже

У Косјерићу је време за бербу малина, али тамо људе после поплава муче друге бриге. Прорадила су клизишта, прекинути су путеви, које сада поново пробија војска. А некима је, захваљујући војној инжењерији, пут по први пут стигао до куће.

Готово месец дана житељи засеока Благојевићи у општини Косјерић су одсечени од света, а у малињацима већ стижу прве малине за бербу.

"Малина зри, већ трули. Значи немамо куда да прођемо до хладњача да одвеземо", каже Милош Лазаревић из Благојевића.

"Морају људи разумети и општину и нас. Није имало механизације, није се то само десило на једном месту у Благојевићима, него у Годечеву се десило у свим засеоцима", рекао је Драган Тошић, председник МЗ Годечево.

Иако се одвијају радови на санацији бројних клизишта на територији општине Косјерић, процедура ангажовања извођача је успорена након укидања ванредне ситуације.

"Онда иду на ред јавне набавке и све што следи по закону. Међутим, те процедуре су јако дуге и зато смо позвали Војску Србије да нам помогне", каже Милијан Стојанић, председник општине Косјерић.

Војска се прво позабавила санацијом засеока Забава чијим житељима није било забавно да гледају како речица, када набуја, односи путеве, мостове и изазива клизишта и одроне.

Засеок Забава добио је назив по истоименој реци, која након последњих поплава можда и не заслужује такав оптимистичан назив.

А живот у Забави није био забаван ни пре поплава. Несрећа им је донела једну радост.

Захваљујући Војсци Србије добили су нови пут.

"Боже опрости, Бог не би могао ово уради. Него једина војска и општина наша, ето", каже Матије Миловановић. 

Чим заврше у Забави, инжењерци настављају ка Благојевићима и још неколико одсечених заселака општине Косјерић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи