Читај ми!

"Снага јавне речи" у Галерији РТС-а

Традиционално пригодном свечаношћу у Галерији Радио-телевизије Србије почели су шести "Пи-ар дани" студената Факултета политичких наука.

Тема овогодишње конференције "Снага јавне речи" представљена је на јединствен начин интерактивном изложбом карикатура које су уживо пред студентима стварала тројица уважених уметника ове професије - Доброслав Боб Живковић, Тоша Борковић и Јакша Влаховић.

Након изложбе "Политичко беседништво кроз векове" и филма "Продаја политике" претходних година, идеја студената ФПН била је да се ове године на другачији начин, али наравно критички, осврну на оно што се око нас дешава и да јавној речи дају слику, тачније, карикатуру.

Присутнима се у Галерији РТС-а обратио, и у име куће их поздравио, новинар и уредник РТС-а Зоран Станојевић, као и професор комуникологије Мирољуб Радојковић.

"За доброг карикатуристу потребно је бритко размишљање, мирна рука, и потребно је оштро перо. Карикатура је коментар, она није медији који брзо ради, она је у најбољој хармонији са штампом, дели судбину штампе, она је нешто што у општем хаосу дигитализације изгледа споро, говори више од десет коментара", рекао је Радојковић.

Он је истакао да људи који су добро информисани немају проблема да разумеју карикатуре, а кад их разумеју, дуго их памте.

"Карикатура није вест, она не може ништа ново да нам каже, може оно што нам се догодило и оно о чему смо читали и гледали да нам објасни. Карикатура је увек критички коментар, а ја бих рекао и децидиран коментар. У карикатури има мало речи, сами карикатуристи још ће рећи да је најбоља она без речи", истакао је Радојковић.

Уметнички перформанс у РТС-у у вези је са темом семинара који почиње у среду 11. јуна на Факултету политичких наука.

Сусрет наших најбољих и најпопуларнијих карикатуриста Борковића, Живковића и Влаховића као резултат је имао три нове карикатуре на тему "Снага јавне речи- Србија 2014".

Овогодишњи идејни творац догађаја је студент Златко Тодоровић, један од 18 људи из тима за Односе са јавношћу Факултета, који су вредно радили на овогодишњем семинару.

Шести семинар "Пи-ар дани" бави се политичким Пи-ар-ом. На семинару ће се кроз предавања, радионице и дебате полазници упознати са манипулацијама у медијима, кризним ситуацијама, политичком културом, репутацијом ПР-а као занимања и односа које то занимање има са новинарством у Србији данас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи