Читај ми!

Мркић: Први корак ка безбедности

Спречавање напетости изазваних кршењем људских права је први корак ка остварењу мира и безбедности за све на подручју ОЕБС-а, рекао је саветник председника Србије Иван Мркић у Берну.

Организатор дводневног скупа о заштитницима људских права је Швајцарска, као председавајући ОЕБС-а, уз подршку Србије, као следећег председавајућег, преноси Фонет.

Мркић је оценио да је примена међународно прихваћених стандарда људских права неопходан предуслов за јачање владавине права и даљу демократизацију.

Што се тиче Србије и Западног Балкана, Мркић је рекао да је за протекле две деценије остварен значајан напредак на пољу људских права и развоја цивилног друштва.

Укључивање цивилног друштва у све аспекте владиних активности је сваког дана све јаче, изјавио је Мркић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи