Читај ми!

Одбор: Јединствена политика одбране од поплава

Влади Србије поднеће се иницијатива за измену Закона о водама како би се водила јединствена политика одбране од поплава, рекао је Танјугу председник Одбора Скупштине Србије за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Ристичевић је после седнице Одбора рекао и да ће се на наредној седници са представником новоосноване владине Канцеларије за обнову и санације разговарати о начину исплате штете пољопривредницима.

Одбор Скупштине Србије за пољопривреду, шумарство и водопривреду закључио је данас да треба наставити санацију штета које су настале у пољопривреди, нормализовати стање и поновити сетву тамо где се то може учинити.

Такође, закључено је да Влада и надлежни органи обнове инфраструктуру, као и да се у преговорима са банкама покуша договарање и репрограм обавеза које имају пољопривредници са угрожених подручја по питању лизинг и кредитних рата.

Један од закључака је био и да Дирекција за робне резерве и министарство пољопривреде помогну очувању сточног фонда, "да пусте одређену количину кукуруза у замену за враћање кукуруза или меса и да на такав начин очувају стабилност цена"“.

"Закључено је и да Влада пронађе средства за Дирекцију за робне резерве у циљу одржавања паритета и стабилности откупних цена пољопривредним произвођачима у следећим откупима“, рекао је Ристичевић.

Према његовим речима, чланови Одбора су се сагласили и да је потребно да све службе, на пример ветеринарске и фитосанитарне инспекцијске службе посвете пуну пажњу контроли исправности и безбедности хране и сузбијању комараца.

"Било је речи и о организовању јавне дискусије по питању правца развоја пољопривреде и прехрамбене индустрије“, рекао је Ристичевић напоменувши да су одлуке на Одбору једногласно усвајане.

Представници Министарства пољопривреде саопштили су да је обезбеђено бесплатно семе сунцокрета, соје и кукуруза за око 15.000 хектара.

Седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду присуствовали су представници министарства пољопривреде, Дирекције за робне резерве, Дирекције за воде, Управе за ветерину, као и представници пољопривредних удружења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи