Читај ми!

Проблеми са запошљавањем у просвети

У Министарству просвете постоје велике муке са спровођењем Закона о ограничењу запошљавања у јавном сектору, каже државни секретар Александар Белић. У претходном периоду само у пензију отишло је око 1000 људи, истиче Белић.

За цео сектор образовања и систем од око 120.000 људи, Министарство финансија нам је разрезало квоту од 155 места за запошљавање и такво решење је неодрживо, каже Белић.

Додаје да је у претходном периоду само у пензију отишло око 1.000 људи и да ће у Министарству просвете морати да се боре за превазилажење те ситуације, преноси Танјуг.

Говорећи о последицама недавних поплава, Белић је на седници Ректорског савета Конференције универзитета у Београду, истакао да су објекти универзитета и научних института у приличној мери очувани.

Штету је претрпело неколико објеката студентског стандарда, попут дома у Свилајнцу и Института за повртарство у Смедеревској Паланци, где су поплављена огледна добра са засадом, навео је Белић.

Белић најављује да ће од јесени почети други круг акредитације научно-истраживачких организација.

Говорећи о докторату министра полиције Небојше Стефановића, Белић је рекао да је расправа у скупштинском Одбору за образовање о наводном плагијату имала изразито политички карактер.

Најавио је већу транспрентност свих докторских дисертација и поновио да се Министарство просвете не бави појединачним случајевима и да је наводни плагијат Стефановића у надлежности Универзитета Мегатренд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи