Читај ми!

Високотехнолошки криминал у порасту

Током 2013. године био је приметан константан пораст кривичних дела из области високотехнолошког криминала и оних која су починили малолетници, каже заменица Републичког јавног тужиоца Гордана Јанићијевић.

Подносећи извештај о раду тужилаштава на сузбијању криминалитета током 2013. године пред скупштинским Одбором за правосуђе, Јанићијевићева је рекла да је у односу на 2012. годину, у прошлој години за 18 одсто повећан број кривичних дела малолетника.

Навела је да је у односу на 2012. током прошле године, 100 одсто повећано учешће малолетника у кривичним делима која се односе на производњу и препродају дроге, преноси Бета.

Тужилаштво за високотехнолошки криминал имало је у раду 961 предмет, рекла је Јанићијевићева, истакавши да се она у највећем броју случајева односе на угрожавање сигурности.

Гордана Јанићијевић је навела да је број крађа и разбојништава у 2013. години био већи за око 20 одсто, а да се наставио и тренд повећања случајева насиља у породици.

По њеној оцени, тужилаштва су током просле године показала висок степен ефикасности у раду, а томе је, како је истакла, поред осталог допринео Споразум о признању кривице.

Како је рекла, тај споразум склопљен је са 1.382 особе, што је за 40 одсто више него у 2012. години, чиме се и број нерешених предмета у прошлој години смањио за око 26 процената.

Скупштински одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу размотрио је на данашњој седници тај извештај, као и извештаје о раду за 2013. годину Високог савета судства и Државног већа тужилаца и предложио Скупштини Србије да их усвоји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи