Читај ми!

Матејић: Неопходно побољшање образовања

Случај доктората министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, како год да се заврши, даће неопходан подстрек за почетак радикалног побољшања образовања у Србији, сматра координатор израде Стратегије за развој образовања до 2020. године Властимир Матејић.

Надам се да ће исход бити значајан за развој образовања у Србији, лоше образовање је горе од необразовања, истакао је Матејић на конференцији за новинаре Европског покрета у Србији.

Додао је да није прочитао Стефановићеву дисертацију, тако да о њој не може да суди.

Матејић који је и председник Европског покрета у Србији истакао је да је образовање у Србији у озбиљном проблему, а да је афера о Стефановићевом докторату "потенцијални откривач" многих ствари које показују да са докторским студијама у Србији нешто није у реду, преноси Бета.

Матејић подсећа да је током израде Стратегије образовања у Србији до 2020. године много пажње посвећено докторским студијама.

"Ми смо се залагали да се оснују центри за докторске студије, за разлику од постојеће ситуације у којој сваки факултет који има акредитацију може да организује докторске студије", истиче Матејић.

Додаје да не постоје капацитети за "докторске студије свега и свачега" што данас покрива наука, па би формирање центара за докторске студије можда најефикасније деловало на поправљање укупног квалитета.

Истиче да би се на тај начин поправио квалитет доктората, што побољшава и квалитет основних студија.

Небојша Стефановић је прошле године докторирао на Мегатренд универзитету, а тај докторат су као плагијат оспорила тројица научника из Србије који раде на универзитетима у Великој Британији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи