Читај ми!

Агенција одговорила Николићу

Председнику Србије Томиславу Николићу Агенција за борбу против корупције доставила је одговор у вези са тумачењем уставних и законских надлежности и овлашћења председника Републике и законских обавеза Агенције поводом обавештења о недозвољеном утицају.

Агенција се поводом обавештења директора Агенције за приватизацију Виде Узелац због недозвољеног утицаја Николићевог саветника Предрага Микића, 2. јуна обратила председнику Републике, ради покретања одговарајућег поступка.

У саопштењу Агенције за борбу против корупције не наводе се детаљи одговора Николићу, преноси Фонет.

Николић је 5. јуна доставио Агенцији за борбу против корупције информацију у којој је навео да је предузео мере и закључио да нема елемената на основу којих би у оквиру својих законских овлашћења покренуо било какав поступак против Микића.

Агенција за борбу против корупције саопштила је и да је 29. маја поднела кривичну пријаву против ранијег заменика директора Агенције за приватизацију Оливере Аранђеловић и ранијег директора Сектора за људске ресурсе и опште послове у Агенцији за приватизацију Александра Пановског.

Пријава је поднета због сумње да су фалсификовали службену исправу на којој је Агенција засновала одлуку од 18. октобра 2013. године, којом је ранијем директору Владиславу Цветковићу дала сагласност да по престанку јавне функције заснује радни однос у фирми "Прајсвотерхаускуперс".

У саопштењу се истиче да је до чињеница и доказа из којих произлази основана сумња да је та службена исправа фалсификована, Агенција дошла по пријави узбуњивача.

Агенција је 29. маја донела одлуку којом је поновила поступак по захтеву Цветковића, поништила своје решење из октобра 2013. године и донела одлуку којом се одбија његов захтев за давање сагласности за заснивање радног односа у фирми "Прајсвотерхаускуперс".

Истом одлуком Цветковићу је наложено да у року од 15 дана престане са обављањем функције директора у том привредном друштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи