Читај ми!

Помоћ Чешке Србији

Република Чешка, која је донирала Електропривреди Србије опрему вредну 60.000 евра, до сада је због поплава помогла Србији са око четвртину милиона евра, изјавила амбасадорка те земље у Србији Ивана Хлавсова.

Амбасадорка Чешке, која је предала опрему руководиоцима ЕПС-а, рекла је да се ради о опреми коју су у виду пумпи за муљ донирале чешке фирме "Ноен" и "Сигма" за Рударски басен Колубара, као и о донацији фирме "АЖД" за потребе железничког транспорта угља за Термоелектрану "Никола Тесла" (ТЕНТ).

Ту је и дар Републике Чешке у виду генератора и сушача за општине западне Србије погођене поплавама, рекла је Хлавсова, приликом свечане примопредаје донација у Амбасади Чешке Републике у Београду.

Она је истакла да се помоћ Чешке Србији, не завршава са овом донацијом, већ је најавила да се припремају још неки пројекти за обнову поручја у Србији погођењим поплавама, као и да Влада Чешке финансира и допремање друге помоћи.

"Ангажују се и чешке фирме, региони и општине, а влада велика солидарност и међу грађанима Чешке, који дају помоћ у добровољне фондове организаоване за прикупљање помоћи Србији", додала је амбасадорка.

Она је подсетила да је Чешка одмах, на почетку поплава, помогла Србији тако што је послала два ватрогасна тима са пумпама високог капацитета.

Чешка је, како је подсетила, имала слична искуства у катастрофалним поплавама, које су погодиле ту земљу 1997. и 2002. године и пошто се у Чешкој, како је рекла, "каже да се пријатељ познаје у невољи, многи су тада помогли нама и зато ми данас помажемо Србији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи