Читај ми!

За санацију насипа потребно 20 милиона евра

Вршилац дужности директора Републичке дирекције за воде Миодраг Пјешчић изјавио је да је за санацију насипа и њихово враћање у првобитно стање потребно око 20 милиона евра.

Пјешчић је истакао да је обнављање насипа приоритет број један у држави јер, како је рекао и десет пута мања киша од оне која је падала недавно може да проузрокује изливање водотокова, преноси Танјуг.

Пјешчић је на седници скупштинског одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду рекао да на подручју Шабачког и Колубарског округа у општинама Обреновац и Лазаревац има 200 продора кроз одбрамбену линију где су највећи на Колубари, а међу којима и два од по 300 метара.

Наводи и да постоји савски насип у зони Обреновца који је пробијен од тамнавске и колубарске воде.

Потпуно је руиниран систем одбране од поплава на овим подручјима. Трошкови за санације тих објеката односно за њихово враћање у првобитно стање на територији су под контролом јавног предузећа "Србијаводе" и потребно је 1.527 милиона динара истакао је Пјешчић.

Додаје и да је за подручје града Београда односно дела који контролишу " Београдводе" потребно издвојити 843 милиона динара што је укупно око 20 милиона евра.

Пјешчић је навео и да је Дирекција за воде из сопствених прихода, ребалансом, издвојила за Мачвански округ 125 милиона динара за санирање насипа на Сави и осам за зону "Београдвода".

Нагласио је да су све штете пријављене комисији за отклањање последица елментарних непогода где је детаљно образложено због чега је потребно 20 милиоан евра.

Пјешчић додаје и да се не чекају средства како би се кренуло у затварање насипа и да су дати налози да се започну неопходни радови.

На седници Одбора рекао је и да се вода повукла из стамбеног дела Обреновца и да се сада налази у зони између насипа и насеља, као и да се даље ради на бренирању воде.

Чланови одбора су констатовали да до изливања вода у Србији долази на истим местима и да би се тим поводом нешто требало предузети.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи