Читај ми!

Вулин: Заштита и за раднике и за послодавце

Закон о раду мора да заштити раднике, али и да послодавцу омогући пословање и да га растерети административних проблема, поручује ресорни министар Александар Вулин.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да је квалитетан Закон о раду могућ само уколико се обезбеди заштита и запослених и послодаваца. Вулин је уверен да ће Закон бити донет у предвиђеном року, преноси Танјуг.

Напоменуо је да ће, без обзира на то што постоји скупштинска већина за усвајање тог закона, до самог изглашавања бити улагани максимални напори на постизању потпуног консензуса око Закона о раду.

На питање новинара на који начин ће бити спречено запошљавање "на црно", Вулин је рекао да ће и том делу инспекције убудуће бити много активније, додајући да, поред мера које Влада Републике Србије спроводи на стимулисању запошљавања, нема разлога за запошљавање на црно".

Министар је најавио да ће премијер Републичке владе Александар Вучић врло брзо потенцијалним инвеститорима саопштити мере које ће држава Србија предузети у стимулисању запошљавања.

Помоћ деци ометеној у развоју

Министар Вулин је посетио Дом за децу и омладину ометену у развоју. Поручио је да је суштински разлог његове посете жеља да се покаже Србији да деца са посебним потребама нису невидљива и да њима и њиховим родитељима треба поклањати пажњу и пружати помоћ.

Он је деци уручио пет тона смрзнутог поврћа, воћа и сладоледа, који су поклон компаније "Фриком" из Београда.

"Скоро сваке недеље ћемо имати једну овакву акцију. Солидарност није само реч, солидарност је начин живота", рекао је Вулин додајући да ће Републичкој влади предложити да се ослободе плаћања пореза сви они који пружају хуманитарну помоћ.

Говорећи о проблемима родитеља деце са посебним потребама и решавања статуса неговатеља, Вулин је рекао да ће у најскорије време предложити измене Закона о породици које би квалитетније регулисало ту проблематику.

"Један од приоритета је да се заштите породица и деца и неће се више дешавати да жене које остану у другом стању добију отказ", истакао је Вулин нагласивши да ће инспекцијске службе много више и чешће ићи у контроле.

Директор Дома у ветернику Зоран Арбутина је, захваљући се на поклону, рекао да је Дом у Ветернику једна од највећих установа те врсте у Србији и да тренутно 550 особа са умереним, тежим и тешким сметњама у развоју користи њене услуге.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи