Читај ми!

Сабор на Равној Гори

На Равној гори одржан 24. традиционални сабор у организацији Српског покрета обнове (СПО). На скупу облежена 73. годишњица почетка борбе Југословенске војске у отаџбини и Равногорског покрета против окупатора.

Присутнима на платоу испред споменика Михаиловићу обратио се потпредседник СПО-а и народни посланик Мирко Чикириз.

Оцена Председништва странке и Вука Драшковића је да Сабор на Равној Гори више не треба да буде доминантно страначки скуп и да треба дати прилику удружењима за неговање Равногорског покрета да чувају ту традицију.

"Због тога организацију Сабора на Равној гори формално преузима Асоцијација за неговање тековина равногорског покрета", рекао је Чикириз.

Пре главне свечаности, у храму Светог Георгија служен је помен погинулим Равногорцима.

Делегације СПО-а, Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета и Удружења припадника Југословенске војске у отаџбини 1941-1945. положиће венце на споменик Михаиловићу.

Сабор на Равној Гори протиче мирно, без икаквих ицидената у уобичајеној иконографији са бројним равногорским заставама и заствама СПО-а.

Понеки од посетилаца појавили су се на Равној Гори са пиштољима за појасом, али до сада није било пуцњаве.

Чикириз је потврдио да и данас на Равној Гори има много традиционалних симбола Равногорског покрета и да се понегде може видети и нешто од личног наоружања, оценивши да је ситуација у потпуности пацификована.

"Деведесетих година на Равној Гори је било доста наоружаних људи, чак и оних који су долазили са ратишта. Али оно чиме можемо да се похвалимо је чињеница да чак ни тада овде није било ни најмањих инцидената", напоменуо је Чикириз.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи