Читај ми!

Генерална проба мале матуре

Ђаци осмог разреда сутра и у суботу имају "генералну пробу" мале матуре, како би до завршног испита половином јуна, стекли потпунију слику о савладаном градиву и употпунили знање.

Сутра од 12 до 14 сати ђаци полажу новоуведени комбиновани тест, са питањима из биологије, хемије, физике, историје и географије, рекао је Танјугу вршилац дужности директора београдске ОШ "Краљ Петар Први" Младен Стевановић и навео да осмаци у петак неће имати часове, јавља Танјуг.

У суботу, од 9 до 11 сати полажу српски (матерњи) језик, а након получасовне паузе излазе и на математику.

Резултати пробног испита остаће у школама и треба да послуже ђацима да виде шта не знају, али и наставницима како би управо тим областима додатно посветили пажњу на часовима.

За ђаке који не могу да изађу на пробу мале матуре, јер су на пример у суботу 10. маја предвиђена републичка такмичења, школа ће обезбедити додатни термин.

Завршни испит траје од 16. до 18. јуна и на тест излазе сви осмаци, како они који уписују трећи или четврти степен, тако и ученици који настављају школовање у уметничким, математичким школама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи