Читај ми!

Пракса у иностранству, посао у Србији

Већ годинама талентованим студентима и дипломцима организација AIESEC омогућава плаћену стручну праксу у иностранству. Циљ је повратак у Србију и лакше запошљавање.

Са традицијом дугом 65 година, највећа глобална организација студената активна је у чак 125 светских земаља и има више од 90 хиљада чланова. Основни циљ AIESEC је да подстакне лидерски дух код младих преко два глобална програма.

"Имамо 'Глобал Талент' и 'Глобал Цитизен'. У оквиру Глобал Талента то су стручне плаћене праксе и трају у периоду од годину дана, намењене студентима и дипломцима, и то је идеална прилика за њих да се развију на професионалном нивоу", рекла је Маријана Маринковић из AIESEC-а.

Програм "DoIT" предвиђа плаћену стручну праксу у иностранству за ИТ-евце.

"Пројекат омогућава младим људима да имплементују стечено знање и способности у домаћим компанијама, у периоду од три месеца и након тога могу да оду у иностранство на праксу у периоду од три месеца до годину и по дана", објашњава Тијана Бјелић са Економског факултета.

Искуство је показало да су учесници по повратку високо мотивисани и спремни да стечено знање примене за развој пословања домаће фирме.

Маријана Маринковић истиче да у области ИТ сектора студенти могу да развијају вештине попут софтвер девелопмента, веб девелопмента и развоја мобилних апликација.

Неке од земаља које подржавају овај програм су Бразил, Индија, Русија. На територији Европе, Немачка и Пољска су такође међу земљама које високо цене српске ИТ-евце.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи