Јанковић: Медијским законима против таблоидизације

Заштитник грађана Саша Јанковић уверен је да ће ове године коначно бити усвојен сет медијских закона који треба да створи услове за истинску реформу српске медијске сцене, како би се она ослободила нетранспарентних утицаја и таблоидизације.

Честитајући свим медијским посленицима, заштитник грађана је у саопштењу посебно истакао право новинара да раде слободно, али и обавезу да истинито, потпуно и правовремено информишу грађане, преноси Бета.

Заштитник грађана је подсетио да је у свом редовном годишњем извештају истакао да је таблоидизација медија у претходном периоду прерасла у таблоидизацију државе која крши уставно право на брзо, објективно и тачно информисање грађана и дезавуише рад институција.

"Захуктала таблоидизација медијског простора Србије крши људска права, урушава владавину права, девалвира борбу против корупције и лишава институције поверења, а за то нису криви таблоиди већ појединци унутар институција који своје нетраспарентне циљеве остварују пласирањем поверљивих података, полуинформација, дезинформација и лажи преко одабраних медија", додаје се у саопштењу.

Јанковић је оценио да без прекидања таквог тренда није могуће стварање услова за пуну афирмацију основних демократских принципа, људских и грађанских права а да је главна одговорност за обављање тог посла на органима јавне власти, као и на медијима и новинарима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи