РТС и даље најгледанији

Емисије РТС-а у овој години биле су најгледаније, подаци су агенције Еј-Џи-Би "Нилсен". Иако се телевизија у просеку гледа за 3,7 одсто мање него прошле године, то не утиче на број оних који се одлучују за наш програм. Од 120 дана, РТС је био избор грађана Србије чак 86 дана.

Први програм РТС-а с уделом у гледаности од 21,5 одсто, најгледанији је од почетка године. Следе телевизије Пинк, Прва, Б-92, Хепи и Други програм РТС-а.

Дневник који је емитован 2. марта убедљиво је најгледанија телевизијска емисија, а од 20 омиљених емисија чак 12 је емисија РТС-а.

Дарко Броћић, извршни директор Еј-Џи-Би "Нилсен", каже да телевизијски гледаоци највише прате забавни програм, а то су серије, спорт и евентуално филмови.

"Постоје две емисије које су стандардно на ранг-листи најгледанијих емисија, 'Дневник 2' и 'Слагалица'", каже Броћић.

Од почетка 2014. године 'Дневник' РТС-а је гледанији него прошле године. Гледане су биле и серије које се емитују после 'Дневника'.

"Радним даном најчешће су то репризне серије, а викендом су премијере. То је период када РТС има своју стандардну публику. Такође, од стандардних емисија ту су 'Јутарњи програм' и 'Београдски програм', емисије које се дуго емитују и имају своју сталну публику", рекао је Броћић.

Међу најгледанијих 15 емисија од почетка године био је и пренос полагања заклетве нових министара који је емитован уочи "Дневника".

Најгледанија "Слагалица" ове године емитована је 7. марта и њу је у просеку гледало 1.360.000 гледалаца.

Међу најгледанијим серијама биле су "Равна гора", "Војна академија", "Монтевидео, Бог те видео", "Мој рођак са села".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи