Суспендовани лекари Дома здравља "Нови Београд"

Вршилац дужности директора Дома здравља "Нови Београд" Радомир Ковачевић одбацио је оптужбе да су лекари ускратили помоћ дечаку кога је у среду ударио аутомобил у Улици Гоце Делчева, али је суспендовао двоје лекара који су били у смени док се случај не испита.

Суспензија ће бити на снази док се не утврде сви релевантни детаљи догађаја, наводи се у саопштењу Служба за информисање Града Београда, преноси Танјуг.

Ковачевић је, како пише у саопштењу, рекао да је жена која се нашла на лицу места о несрећи обавестила дежурног доктора Дома здравља, који је прво позвао Хитну помоћ, а потом и докторку која је била шеф смене, са којом је након тога кренуо да пружи помоћ детету.

"Међутим, у том тренутку је већ стигла Хитна помоћ на место несреће", навео је Ковачевић и нагласио да ће лекари под пуном кривичном и материјалном одговорношћу дати изјаве о том случају, а да ће, док се цео случај не испита, бити под суспензијом.

Ковачевић је, како се наводи, апеловао на медије да професионално приступе извештавању и уздрже се од сензационалистичког приступа и "тешких клевета којима се лекари оптужују за несавестан рад и кршење Хипократове заклетве, без претходне провере свих чињеница".

Поједини медији објавили су да је јуче на пешачком прелазу у Улици Гоце Делчева аутомобил оборио дечака, а да су лекари Дома здравља "Нови Београд", на молбу грађанке да погледају дете, одбили да помогну, наводећи да ће то решити Хитна помоћ.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи